A kálium-szorbátot a penész- és élesztőgombák szaporodásának gátlására, borstabilizálónak használják. Természetben a madárberkenye gyümölcsében fordul elő. Nincs csíraölő hatása, ezért csak higiéniailag kifogástalan termékek eltarthatóságát hosszabbítja meg. Borászatban a biológiai savbontók működését gátolja, illetve megakadályozza a maradék cukor utóerjedését. Baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, erre a kénezés szolgál védelmül. Adagolás: feloldása közvetlenül a tartályban történik, miközben intenzív keveréssel gondoskodunk a jó eloszlásról. Az előoldás a bor részmennyiségében nem ajánlatos. A kezelés történhet 1-2 nappal a palackozás előtt is, azonban gondoskodni kell a bor kielégítő, stabil SO2 tartalmáról.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció