A DAMISOL GOLD BorostyánMAX kiváló megoldás zöldségkultúrákban,
paradicsomban, fűszerpaprikában a színképzés fokozására és az együttérés
javítására az első kötések színeződésének kezdetén.
Pritamin paprikában a betakarítás előtti fagyok ellen, a várható termésmennyiség függvényében
Zöldborsóban, zöldbabban - a virágzáskor kijuttatva - a zsenge állapot
meghosszabbításáért.
Meggy, cseresznye, szeder, málna együttérésének, színeződésének
javítására, a „pultállóság” fokozására az érés időszakában kijuttatva, amikor
a gyümölcsméret már 80 %-ban kialakult, és a színeződés is már jól beindult.
Intenzív almaültetvényekben a termőrügy diferenciálódás fokozására a
csúcsrügyek záródása után, almatermés fedőszínének mielőbbi elérésehez.
Kiválóan alkalmazható a készítmény sárgadinnye termesztésben,
segítségével a termések méretét szabályozhatjuk. A kijuttatás után a termés
növekedése lelassul, és 2-3 hét alatt felgyorsul a cukrosodási folyamat.
A DAMISOL GOLD BorostyánMAX EXTRA fagyvédelem! Gyümölcskultúrákban
a tavaszi, virágzáskori fagyok hatásának kivédésére, csökkentésére, a fagy
előtt legalább 10-12 órával kijuttatva 4 l/ha mennyiségben. Csonthéjasokban
-4 C°-ig, almástermésűekben -5 C° -ig hatásosan védi a virágokat. Elhúzódó,
ismétlődő fagyok esetén a kezelést 10-12 nap múlva meg kell ismételni. A
csonthéjas kultúrákban az éves vesszők háncsán keresztül is felszívódik a
készítmény. Ökogazdálkodásban és biotermesztésben is felhasználható.
Hatóanyagtartalom: 150 Borostyánkősav, 75 Bór
Adagolás: 10 liter víz / 20-40 ml Damisol Borostyán