A CSÍRANÖVÉNYEK magvai pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként segítik szervezetünket. Felhasználása: Tegyünk 1-2 evőkanál zsázsamagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 4-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. A zsázsacsíra enyhén csípős ízű, kissé kesernyés. Sokféle ételben használható nyersen, vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. TIPP: Ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció