A CSÍRANÖVÉNYEK magvai pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként segítik szervezetünket.
Felhasználása:
Tegyünk 2 evőkanál vöröshagyma csíramagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át.
A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat!
8-10 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Finom, fűszeres, zsenge hagymaízű. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, vajas kennyérre, túróban és saláta keverékben. Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe).
TIPP:
Ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.