A CSÍRANÖVÉNYEK magvai pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként segítik szervezetünket. Felhasználása: Tegyünk 2 evőkanál csíramagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sok vitamint és ásv a magbólányi anyagot tartalmaz. Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban, salátakeverékben is kiváló ízű. TIPP: Ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció