Felhasználható: A csersav vízben jól oldódó barna színű por, mely zselatinnal, borászati derítésre alkalmas. A csersav főleg fehérjék és egyéb kolloid anyagok eltávolítását teszik lehetővé.
Alkalmazás és adagolás: Egy hl bor derítéséhez általában 3-5g csersav és 5-10g zselatin szükséges. A csersav tízszeres mennyiségű borban oldjuk fel és így öntjük a derítendő borhoz, folyamatos keverés mellett. A zselatint tíz órán át duzzasztjuk, a maradék vizet leöntjük, majd 5-10-szeres melegvízben / 40 oC / oldjuk. Az így kapott oldatot rövid időn belül fel kell használni. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bor-törvényben megengedettek határozzák meg együttesen.
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció