Felhasználása: Szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére, vízlágyításra. Alkalmazás és adagolás: A gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad. Az ízlés szerinti mennyiségű citromsavat vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a készítményhez. Borászati alkalmazás: A citromsav a bor savtartalmának emelésére és a fémes zavarodások megelőzésére alkalmas. Adagolása kisebb savkorrekciók végrehajtását teszi lehetővé a palackozás, vagy az első derítés előtt, mikor már túl késő a savtartalmat borkősavval beállítani. A szükséges mennyiségű citromsavat oldja fel tízszeres mennyiségű mustban, vagy borban és adja a kezelendő musthoz, vagy borhoz, majd oszlassa szét. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bortörvényben megengedettek határozzák meg együttesen.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!
Elfelejtett jelszó - Regisztráció