A ciroknak nem csupán a kémiai összetétele kedvező, hanem a baromfi számára a cirok a legelőnyösebb beltartalmi értékekkel rendelkező gabona.
A cirok akár a receptúra 40 %-át is kiteheti, de természetesen ügyelni kell a fejlődési, vagy tenyésztési szakaszok szerinti sajátosságokra. Kezdőtáp esetén például a maximális bekeverési arány 30%.
A kukoricával való összevetésben a cirok xantofil-tartalma alacsonyabb (a xantofil felelős a végtermék sárgás színéért). A magas ciroktartalmú táppal etetett baromfi húsa nem lesz olyan sárga, mint a kukoricával táplált baromfié.
Vannak azonban olyan piacok, amelyek inkább a fehér színű húst preferálják; a hús színe egyébként változhat, de annak nincsen hatása a hús ízére!
A cirok a sertéstenyésztésben is érdekes eredménnyel alkalmazható.
A cirok bizonyítottan jó beltartalmi értékekkel rendelkezik. A hízlalási és befejező fázisban a cirok által nyújtott napi szintű nyereség majdnem azonos a kukoricáéval. A cirok a kukoricával, búzával és árpával együttesen alkalmazható a receptúrákban. Ami a cirok beltartalmi értékeit illeti a kukoricával való összevetésben, ezek aminosavak tekintetében kicsit magasabbak, energiaszintben pedig kicsit alacsonyabb. A cirkot a sertéstenyésztés minden fázisában lehet alkalmazni: a reprodukciós, a hízlalási és a befejező fázisban is. Mivel a cirok esszenciális aminosavakat tartalmaz, treonin és triptofán-beviteli forrásként jól hasznosítható. Napi szinten a cirok hasznosulása a kukoricához képest 98% és 106% között mozog.